Blog
De beste ragù saus voor de pasta
Pasta ragù is een traditioneel Italiaans gerecht. Iedere regio heeft zo zijn eigen recept. Verse ingrediënten zijn belangrijk. Ik hou van koken en ik vind het leuk dit recept te delen met andere kookliefhebbers.
Mijn trainingsplan voor de halve marathon van Rotterdam
Ik doe mee met de halve marathon van Rotterdam op 31 juli a.s. Ik moet ervoor trainen en ik heb gelukkig geen blessures. Omdat ik al enige hardloopervaring heb train ik 4x in de week. In de maand juli ga ik niet op vakantie, maar werk ik (parttime) bij Run2Day in...
Een historisch wijnhuis in Montalcino | Fattoria dei Barbi
Onlangs bracht ik een bezoek aan wijnhuis Fattoria dei Barbi. Hun wijnen staan bekend om hun elegantie en constante hoge kwaliteit. De oude wijnkelder vol met houten vaten en eeuwenoude geschiedenisverhalen zijn indrukwekkend om te zien, en leerzaam ook! Fattoria dei...
Colle Bereto in Radda in Chianti
Vanaf het wijngoed Colle Bereto heb je een prachtig uitzicht het plaatsje Radda in Chianti. Radda in Chianti ligt in de Chianti Classico wijnstreek, Toscane. Ze zeggen dat Chianti Classico één van de mooiste streken van Toscane en ook wel van Italië is. Radda in...
Wijndorpje Montefalco
Montefalco ligt hoog op een heuvel in het groene hart van Italië, Umbrië. Het wordt ook wel het balkon van Umbrië genoemd. Montefalco is een wijndorpje, dat kun je wel zien aan de wijngaarden rondom het plaatsje en de (vele) wijnbars in het centrum. Sagrantino di...
Insalata di mare recept
Insalata di mare is een salade van gemengde zeevruchten. Het is een zomers gerecht, maar in principe geniet ik in alle seizoenen van dit overheerlijke eten! Recept De octopus (polpo) moet van te voren schoongemaakt worden, maar meestal kun je dat ook aan de locale...
Een kijkje bij wijnhuis Secondo Marco in de Valpolicella Classico
De wijnregio Valpolicella is in een prachtig heuvelachtig gebied in het westen van Veneto. Om precies te zijn ten oosten van het Gardameer. Veneto staat bekend om een van de grootste wijnregio's van Italië. Het is ook het hart van de Prosecco productie. Het wijnaanbod...
Culinair eten in restaurant Monteverdi Tuscany
Castiglioncello del Trinoro is een klein middeleeuwse burcht in het Val d'Orcia gebied. Het is een sprookjesachtig plaatsje waar je het gevoel hebt dat je nooit meer naar huis wilt. Althans ik! Ik kan maar niet genoeg krijgen van dit uitzicht. Hier kom je tot rust....
Appassimento van de Marzemino druiven
Appassimento is een wijntechniek waarmee onder andere de beroemde geconcentreerde wijnen Amarone en Ripasso worden gemaakt. Maar niet alleen in de Valpolicella worden de wijnen volgens deze wijntechniek gemaakt, ook in Refrontolo, in het gebied Conegliano...
Glera | prosecco druivenoogst
De Glera druif staat aan de basis voor de prosecco wijnen. Het is een inheemse druivensoort. Eind september, begin oktober is de periode dat deze druif rijp is. "Afgelopen zomer was warm en droog, maar de druiven hebben gelukkig niet geleden onder droogtestress....
De Mizuno halve marathon van Amsterdam
Om goed voorbereid aan de start te staan van de halve marathon van Amsterdam heb ik maandenlang getraind in mijn woonplaats Montepulciano. De Mizuno halve marathon was mijn eerste hardloopwedstrijd sinds de marathon van NYC in 2018. Daarna is het even stil geweest...
De beste Chianina steak in Foiano della Chiana
Foiano della Chiana is een klein plaatsje in de provincie Arezzo. Het dorp telt niet meer dan een handjevol inwoners. Ik ben nog nooit in het centrum geweest, maar ik weet wel dat je er het beste vleesrestaurant hebt! Boerderij Fierli Fierli is een biologisch...











